Back to basic, de herkomst van RVS.

21/2/2019
Roestvrijstaal, het is duurzaam en heeft een luxe uitstraling.

Roestvrijstaal

RVS producten je ziet ze overal. Ze zijn duurzaam, tijdloos en geven een luxe uitstraling. Maar wat is RVS nou precies en waarom is het zo populair ??

RVS, inox, edelsthal, stainless steel….. er zijn een ontelbaar aantal benamingen voor RVS, maar komen allemaal op het zelfde neer.

RVS 

RVS is een legering van ijzer, chroom, nikkel en koolstof deze grondstoffen worden samen gesmolten onder hoge temperaturen met als eindresultaat RVS. Roestvrij staal is super sterk en slijtvast, waardoor het voor een breed scala aan toepassingen ingezet kan worden. We hebben hier natuurlijk verschillende categorieën in.

De kwaliteit van rvs wordt net als bij andere edelmetalen gekenmerkt door een cijfer. De meest voorkomende hiervan zijn 304 en 316.

304

304 word voornamelijk gekozen voor gebruik binnenshuis omdat dit, heel eenvoudig, de meest betaalbare keuze is en omdat deze variant zich ontzettend goed laat bewerken.

316

316 is daarentegen iets duurder, en word meestal gekozen voor gebruik buiten huis. Dit omdat het materiaal beter bestand is tegen weersinvloeden waardoor corrosie wordt voorkomen en u dus jaren kunt genieten van uw exclusieve product.

Voordelen RVS

Daarnaast is roestvrij staal super te verwerken tot allerlei producten. Dat is nou precies waar wij goed in zijn! Het kent vele voordelen zo is het duurzaam, roestvrij, onderhoudsarm en eenvoudig, maar met verbluffend resultaat, te combineren met andere materialen zoals glas.

Het is 100% recyclebaar en dus draagt u, terwijl u geniet van dit prachtige materiaal, een steentje bij aan een betere wereld.